This site requires javascript to be enabled!

Filters

Producten

Previews

Categorie

Uitgever

Titel

Groep

Prijs

tot
QWIXX - UITBREIDING : KARAKTERS

QWIXX - UITBREIDING : KARAKTERS

WHITE GOBLIN GAMES
€ 5,50
Op voorraad

Omschrijving

Bij aanvang van het spel krijg je een karakter toebedeeld. Je mag zelf in overleg met je medespelers bepalen hoe deze karakters worden verdeeld. Via een roulatiesysteem of een ‘blind trekken’ systeem is daarbij een mogelijkheid.

Elke karakter heeft een andere mogelijkheid die je kan gebruiken om het spel naar jouw hand te zetten. De grootste verandering is dat de speler die aan de beurt is zijn karakterkaart kan inzetten om daar direct voordeel bij te hebben. Het kan zijn dan door het inzetten van de karakterkaart de beginsituatie van de dobbelstenen verandert. De overige spelers kunnen dus niet gelijk nadat er is gedobbeld een kruisje zetten. Dit kan pas nadat degene die aan de beurt is heeft besloten zijn kaart wel of niet uit te spelen.

Het is mogelijk elkaar niet te vertellen welk karakter je bezit. Hierdoor blijft het afwachten wie, wanneer gebruik maakt van zijn extra troefkaart. Uiteraard is het doel van deze karakters om jezelf voordeel te geven of juist je tegenspelers een hak te zetten. Strategisch denken verhoogt de opbrengst van je kaart.

Ook het juist wel elkaar laten weten wie welke kaart heeft kan een ander tactisch effect hebben. Je kan dan proberen rekening te houden met hoe iets eventueel gaat uitpakken.

Product detail