This site requires javascript to be enabled!

Filters

Producten

Previews

Categorie

Uitgever

Titel

Groep

Prijs

tot
MYSTERIUM Wie heeft het lef de drempel van het Mysterium spooklandgoed te overschrijden?

MYSTERIUM Wie heeft het lef de drempel van het Mysterium spooklandgoed te overschrijden?

LIBELLUD
€ 40,99
€ 44,99
Niet op voorraad.

Omschrijving

Mysterium is een coöperatief spel, waarbij de spelers door samen te werken een mysterie moeten oplossen. Ze moeten de waarheid ontdekken achter de dood van de geest die rondwaart in een Schots landhuis. Een van de spelers speelt de geest, de andere spelers zijn de mediums. De geest communiceert via geïllustreerde speelkaarten, de mediums moeten deze hints interpreteren.

In de eerste spelfase moet elk medium een combinatie van drie elementen ontdekken: een personage, een locatie en een voorwerp. De geest kent alle beschikbare combinaties. Hij probeert ieder medium op het juiste spoor te zetten door hem geïllustreerde visioenkaarten te geven. De spelers moeten hun visioenen onder tijddruk interpreteren, waarbij ze mogen overleggen, en moeten uiteindelijk hun keuze maken door hun intuïtiefiches op mediumkaarten te leggen. Vervolgens geeft de geest aan of een keuze al dan niet juist is. Dit wordt een aantal rondes herhaald. Wanneer ieder medium de drie combinaties heeft ontdekt, start de tweede spelfase. Nu moeten de mediums de dader zien te achterhalen om het spel te winnen.

Libellud’s Mysterium is een bewerking van Tajemnicze Domostwo, dat eerder door het Poolse Portal Games en het Oekraïense IGAMES is uitgegeven. De geest van het spel is intact gelaten, maar Libellud heeft wel een paar wijzigingen aangebracht.

De Belgische tak van Asmodee is de distributeur voor de Benelux en bedient onze zuiderburen rechtstreeks. Selecta verspreidt dit spel namens hen in Nederland.

2-7 spelers

Product detail