Filters

Producten

Previews

Categorie

Uitgever

Titel

Groep

Prijs

tot
DVD - GRIJPSTRA & DE GIER (1979) Rob Houwer Film Collectie, [Very Fine+ (8.5)]

DVD - GRIJPSTRA & DE GIER (1979) Rob Houwer Film Collectie, [Very Fine+ (8.5)]

INDIES HOME ENTERTAINMENT
€ 4,00
Op voorraad

Omschrijving

Deze spannende thriller is gebaseerd op een intrigerende detectiveroman van Janwillem van de Wetering. De hoofdpersonen zijn twee zeer herkenbare, oer-Nederlandse rechercheurs van het Bureau Zware Misdrijven van de Amsterdamse politie. De oudere adjudant Grijpstra is na twaalf uitputtende huwelijksjaren nodig een verandering toe. Hij is dan ook erg jaloers op de vele amoureuze avontuurtjes van zijn veel jongere collega, de goed uitziende vrijgezel De Gier (Rutger Hauer).
Moord:
Maar eerst is er het werk, in dit geval moeten beide collega's een mysterieuze moord oplossen waarbij het lijk pertinent weigert zijn geheim prijs te geven. Is het zelfmoord, een misdrijf, of geen van beiden? En wie uit de ruime keuze van verdachte personen heeft het dan gedaan? De laatste minuten van de film zorgen voor de onverwachte ontknoping van deze opwindende en spannende moordzaak. De vriendschap tussen Grijpstra
& De Gier blijkt daarbij een beslissende factor en letterlijk van levensbelang voor de twee hartverwarmende smerissen.
Boek:
Deze spannende thriller is gebaseerd op een intrigerende detectiveroman van Jan Willem van de Wetering. Van de Wetering is een internationaal bekend misdaadauteur die met Grijpstra & de Gier twee van de meest bekende politiemensen uit de Nederlandse misdaadliteratuur schiep. Rob Houwer en Wim Verstappen verfilmden het boek 'Het lijk in de Haarlemmer Houttuinen'. Rijk de Gooyer geeft gestalte aan adjudant Grijpstra en Turger Hauer werd gecast voor de rol van De Gier.

Acteurs: Rutger Hauer Rijk de Gooyer Frans de Wit Jack Wouterse Lex van Delden
Regisseur: Wim Verstappen Will Koopman Casper Verbrugge Gert-Jan Booij

DVD (1 disc)
Speelduur 71:00 minuten
Regiocode 2
Taal Nederlands
Overige talen Nederlands
Ondertiteling Nederlands
Beeldkleur Color
Beeldformaat 4:3 | 16:9 | 4:3
Audio Dolby digital 5.1 | Dolby digital 5.1

Product detail

8714025507742
2005