This site requires javascript to be enabled!

Filters

Producten

Previews

Categorie

Uitgever

Titel

Groep

Prijs

tot
BROOD EN BIER Tactisch spel voor 2 spelers

BROOD EN BIER Tactisch spel voor 2 spelers

Michael Menzel (Auteur)
999 GAMES
€ 26,99
€ 29,99
Op voorraad

Omschrijving

Brood bakken en bierbrouwen!
Op de vruchtbare landerijen van een voormalig klooster zijn lang geleden twee dorpen gesticht. De twee dorpen hebben elk ijverig de tradities van het klooster voortgezet: bierbrouwen en brood bakken. De twee dorpen delen als goede buren de akkers met elkaar, maar dat betekent niet dat er geen concurrentie is. Jaarlijks vindt een vriendschappelijke wedstrijd plaats, waarin wordt gezien welk dorp het meeste bier of brood kan produceren.
Brood en Bier is een strategisch spel voor 2 spelers.Door kaarten te spelen oogst je grondstoffen, verbeter je je dorp en verkoop je bier en brood. Elke kaart kan op drie verschillende manieren worden gebruikt. Schuif de kaart boven het speelbord voor een oogst, onder het speelbord voor een uitbreiding van het dorp of leg de kaart af om bier en brood te verkopen.
De manier waarop je kaarten krijgt is afhankelijk van de ronde. Tijdens een sterk jaar geef je handkaarten over en weer door, waarbij je telkens een kaart kiest om te spelen. Tijdens een mager jaar moet je het doen met de kaarten die je krijgt, al mag je beperkt kaarten ruilen met het ruilkaartenveld.

Wie na zes rondes het meeste bier of brood heeft geproduceerd wint. Maar er zit een klein addertje onder het gras. Waar je het minste aantal van hebt geproduceerd, bepaalt jouw eindscore. Je verliest dus als je enorm hebt ingezet op brood, terwijl je productie qua bier erg beperkt is gebleven.

Inhoud:30 bierkaarten
30 broodkaarten
84 ingrediëntenstenen (18x water, 18x tarwe, 18x gerst, 15x rogge, 15x hop)
1 speelbord
1 jaarsteen
1 scoreblok
1 windmolen
Spelregels
De spelregels

Product detail

999-BRO01
Mei 2023